Island ligger i midten af Atlanterhavet. Republikken er Europas mest vestlige nation og er kontinentets næststørste ø. Hovedstaden Reykjavik ligger på Seltjarnarnes-halvøen. Hovedstaden og de omkringliggende forstæder er hjem til størstedelen af Islands befolkning og er landets økonomiske, politiske og kulturelle hovedkvarter.

Et unikt land for den eventyrlystne

Island er ved at blive en mere populær rejsedestination. Unik natur, unik arkitektur og en hel særlig kultur. Alt dette gør landet til en attraktiv destination for de eventyrlystne. Øens planter og natur består af en fantastisk blanding af 150 forskellige vulkaner og masser af fjorde og dale. Det er kontrasternes land. Udover de mange varmekilder, er landet dækket af 12.000 km ² gletsjere. Benyt dig af en udlejningsbil så du kan gå på opdagelse og se alt det eksotiske, som Island har at byde på.

Oplev Island med en udlejningsbil

Der findes en del muligheder for biludlejning på Island. De fleste vælger at flyve til Keflaviks internationale lufthavn. Island har hele 14 forskellige lufthavne, men Keflavik modtager størstedelen af de internationale fly, der kommer til landet. Lufthavnen ligger 50 km væk fra Reykjavik, hvor de fleste rejser til. Der findes også andre lufthavne, der modtager internationale fly, men de er ikke særlig praktiske.

Hvis du ønsker at benytte dig af indenrigsfly på Island, findes der flere muligheder. Hvis det er dit første besøg til Island, så anbefaler vi en udlejningsbil og at man har Reykjavik som base. Du kan hente din udlejningsbil, når du ankommer til Keflavik. Det er også muligt at benytte sig af offentlig transport når du skal ind til hovedstadens centrum, og her vil du kunne finde frem til en del forskellige biludlejningsmuligheder. Der er både lokale og internationale firmaer at vælge imellem, og du vil kunne finde et stort udvalg af forskellige biler. Lava Auto og Ice Rental Cars er nogle af de islandske firmaer, der findes. Benyt dig af online sammenligningssider for at finde de billigste og bedste tilbud, der findes indenfor biludlejning. På den måde vil du også kunne se tilbud fra de større firmaer som Avis og Hertz.

Trafikkulturen på Island

Færdselsloven og trafikkulturen på Island er ikke så anderledes end den, du er vant til i Danmark. Det er dog vigtigt, at man er klar over, at terrænkørsel er forbudt. Bestræb dig derfor på, altid at holde dig indenfor afmærkede veje og spor. Forbuddet er for at opretholde sikkerheden, og det er derfor en god idé at følge den regl. Det er som regel bedst at fortælle biludlejningsfirmaet, hvad du har tænkt dig at bruge bilen til, så de kan give dig gode råd på forhånd. Udover USA, så har Island verdens største antal biler pr. indbygger. Det skyldes højst sandsynligt de ekstreme vejrforhold, der findes i landet samt de lange afstande.

Vigtige seværdigheder

Island er kendt for landets naturlige varmekilder. De fantastiske naturfænomener hedder gejsere. De dannes af underjordisk vand, der når en meget høj temperatur, der får det til at koge. Når grundvandet når et kogepunkt, bliver det varme vand og damp skudt op i luften. Geysir ligger ca. 100 km fra Reykjavik og sammen med mange andre varmekilder, er det et besøg værd. Siden Geysir ikke længere er aktiv, besøger de fleste varmekilden Strokkur, der er tæt på byen. Man kan nemt komme frem til Strokkur ved hjælp af en udlejningsbil.

Længere udflugter

Hvis du har tid til en længere udflugt, kan det være en god idé at opleve mere end kun Reykjavik. Islands næststørste by Akureyri ligger ca. 5 timers kørsel fra Reykjavik, hvis man er i bil. Denne kystby, der ligger på den nordlige kyst af landet, er et vigtigt handelscentrum for hele området. Historisk set har Akureyri været en vigtig fisker- og landbrugsby. Man kan overnatte på et af byens moderne hoteller. Hvis du godt kan lidt vintersport, kan en dag på skråningerne

Hlíðarfjöllin, som også kaldes for Islands alper, være et godt forslag. Bjerget når op på 1.500 meter over havets overflade og er en populær turistdestination.

En anden populær turistdestination er byen Selfoss. Den ligger ca. 50 km sydøst fra Reykjavik og er nem tilgængelig via bil. Tag en tur til det velkendte kunstmuseum.