Tenerife er en af de største Kanariske Øer og den med flest indbyggere. Øen er mest kendt for dens turisme: Lange sandstrande med folk, der solbader, fester i alle former for natklubber og hoteller med alt inklusiv. For enhver, der ønsker mere har Tenerife dog en del at byde på. For en mere naturlig oplevelse, kan du finde tropiske skove samt Spaniens højeste bjerg og vulkan, Pico del Teide. Der findes også en del fantastiske museer her, et karneval i klasse med Rio’s, samt maleriske gamle koloniale byer. Tenerife er en ø, der bare skal besøges!

Hvert år kommer over fem millioner turister her, hvilket næsten sikkert gør det til en af de vigtigste turist destinationer i hele verden. Det giver mening med Tenerifes behagelige klima, hvor gennemsnitstemperaturen i december måned står på 17 grader og 23 grader i juli måned. Det er derfor rart at tage til Tenerife året rundt. Turismen kan især ses i den sydlige del af Tenerife, hvor det både er varmere og tørrere end nordpå. Her vil du kunne finde byer såsom Costa Adeje med massevis af aktiviteter: Gode restauranter, sjove vandparker og masser af shopping.

Den nordlige del af Tenerife er grønnere og mere frugtbar, og turismen her findes for det meste omkring byen Puerto de la Cruz. Denne by har gemt på noget af sin gamle charme og har en masse at tilbyde turisterne. Rigtige mange voksne turister kommer her, og byen tager også imod rigtige mange familier.

Flyrejser til Tenerife

Der findes to lufthavne i Tenerife: Los Rodeos (Aeroporto de Tenerife Norte, nordlige lufthavn) og Reina Sofía (Aeroporto de Tenerife Sur, sydlige lufthavn). Førstnævnte er den mindste og tilhører den nordlige del af øen. Reina Sofía er den største og tager derfor imod flere turister. Charterrejser fra alle verdenshjørner lander her. Lufthavnen ligger ca. 15-20 km fra Costa Adeje og Los Christianos, og hvis du have din egen bil, vil det tage dig ca. 20 minutter at køre til de mest populære destinationer. Du kan flyve dertil fra de fleste større byer i Europa.

Mange biludlejningsmuligheder på Tenerife

Der findes mange biludlejningsfirmaer på Tenerife ved begge lufthavne samt i mange af byerne. Tenerifes sydlige lufthavn omfatter mange velkendte biludlejningsfirmaer som Sixt, Hertz, Budget, Avis og Europcar. Lufthavnen ligger på en måde, som gør den genial for biludlejning. Den ligger lige ved siden af motorvejen, som vil føre dig til næsten alle dele af øen. Det er også nemt at leje en bil i byen, hvis du foretrækker dette. Der findes forskellige stede for biludlejninger på øen samt massevis af biludlejningsfirmaer at vælge imellem. For eksempel kan du vælge en bil fa et mere lokalt biludlejningsfirma som Cicar eller Orcar. Lige meget hvor du ønsker at leje fra, anbefaler vi, at du forudbestiller. Det vil gøre det muligt for dig at bestille en bil til en god pris. Hvorfor ikke prøve car-hire.net?

Udflugter med familien

Der findes massevis af aktiviteter for hele familien i Tenerife. Vidste du, at en af de største vandparker i Europa findes på Tenerife? Den kaldes for Siam Park og er faktisk blevet nomineret til at være den bedste vandpark, der findes i verden ifølge Trip Advisor! Temaet for parken er Siamese, da det var Thailands prinsesse, der indviede parken. Her vil du kunne finde verdens største dragestatue samt verdens største menneskeskabte bølge. Udover det er parken faktisk et af verdens grønneste vandparker. En dag i Siam Park er perfekt både for dem, der søger spænding (tag vandrutsjebanen igennem akvariet med hajer!) og for dem, der søger en smule afslapning.

Kør til strandene i udlejningsbil

Tenerife has så meget at byde strandentusiaster på. Playa Bollullo ligger på den nordlige del af Tenerife og er et meget enestående sted. Her vil du kunne finde sort sand, der kommer fra vulkansk aske. Stranden er en skjult perle iblandt Tenerifes strande. Vær opmærksom på, at du skal gå et lille stykke vej på gåben for at nå frem til stranden. La Caleta er en anden strand tæt på Costa Adeje. Det er en idyllisk stenet strand med meget få mennesker, kun omringet af et par skaldyrsrestauranter. Playa de la Teresitas, nord fra Santa Cruz de Tenerife, anses for at være et af de lokales favoritstrande. Det er et af de hvideste og mest idylliske strande, der findes på øen, med palmer der svajer i vinden.

Teide vulkanen

En tur til Tenerifes aktive vulkan, Teida, er en helt fantastisk oplevelse, som du ikke vil komme til at glemme! Tag svævebanen tværs over øen for at opleve vulkanen tæt på og for at se, hvordan lavaen og kraterne danner fantastiske naturformationer. Turen med svævebanen er hel unik. For at nå frem til den skal du køre hen til stoppet, hvor svævebanen begynder, som nemt er tilgængelig med bil. Bilparken er åben mellem 9-18.

Sikkerhed og trafikregler på Tenerife

Tenerifes trafikregler er som dem, der findes i resten af Spanien og mange andre steder i Europa; man kører i højre side af vejen, sikkerhedsseler er obligatoriske, og du må ikke benytte dig af en mobiltelefon, når du kører. Det kan være en udfordring at køre i bjergene på grund af de snævre og svingende veje. Det vigtigste er at koncentrere sig, når man kører i disse områder. Udover det er det vigtigt at følge fartgrænserne, som er omkring de 120 km/t. på motorveje og 50 km/t. i byområder.